Werkwijze bij nieuwe honden

Kennismaking en proefdag 

Wanneer u interesse heeft om uw hond bij Sharon’s hondenpension te brengen voor vakantie- of dagopvang dan werk ik als volgt: 


Kijk alstublieft eerst of u akkoord bent met de voorwaarden en huisregels en dat uw hond hieraan voldoet.  

Helaas zijn kennismakingen momenteel niet meer mogelijk. 
Dit bracht teveel stress mee voor de verblijvende honden, en hun welzijn is hier altijd eerste prioriteit.  

Om die reden heb ik een kennismaking / rondleiding gefilmd.
Zo kan u vanuit uw eigen huis een kennismaking meemaken. In het filmpje laat ik het pension zien en leg ik alles uit over mijn bijzondere en unieke werkwijze.
de kennismaking kan u hier vinden.

Bij het brengen en halen van de honden mogen baasjes helaas niet mee naar binnen. Ook niet “even binnen kijken” helaas.. 
Dit is echt om binnen de rust te bewaren en omdat de honden hier bijna de hele dag los lopen. 
Niet alle honden houden van vreemde mensen. 
Daarnaast zorgen alle “vreemde” mensen voor prikkels en stress, wat ik ten alle tijden probeer te voorkomen. 
Bij de proefdag geeft u uw hond bij de balie af en is binnenkijken dus niet mogelijk. 
Ik snap dat dit niet makkelijk is, u wil graag zien waar uw hond verblijft. Dat snap ik, maar het welzijn van alle honden, ook die van u gaan echt voor alles hier.. Ik hoop op begrip hiervoor. 
U kunt de kennismakings/rondleidings video bekijken, 
Op Facebook “sharons hondenpension” plaats ik ook regelmatig beeldmateriaal van de verblijvende hondjes binnen en buiten. 
En als laatste op mijn tiktok via @sharonandpets kunt u ook meerdere videos van het pension binnen zien.


Proefdag:

Een proefdag is wél verplicht voor alle nieuwe honden en is belangrijk zodat ik kan zien hoe de hond het hier doet. Honden laten hier in de roedel vaak ander gedrag zien als dat zij thuis doen, of in een ander pension natuurlijk.
Daarom beoordeel ik van elke individuele hond zelf hoe hij of zij het hier doet, op zijn/haar gemak is in het bijzijn van andere honden en als laatste of hij of zij in de groep past.
Ik vind het namelijk ontzettend belangrijk dat alle honden die hier komen goed op hun gemak zijn en voor de hond is het prettig dat deze alvast kan wennen.
Ik kan dit niet genoeg benadrukken, ik wil dat alle honden die hier komen zich goed op hun gemak voelen. Een proefdag maakt het voor mij mogelijk om een hond te leren kennen en een zo stabiel mogelijke groep samen te stellen.
Ik vraag van de hond al een hele sociale basis. Omdat alle honden hier samen verblijven is het ontzettend belangrijk dat uw hond hierom sociaal naar andere honden is. Honden die niet op hun gemak zijn met andere honden, in de groep of hier in pension neem ik helaas niet aan.
Bij twijfel is een tweede proefdag mogelijk, wanneer de beoordeling hetzelfde is neem ik de hond ook niet aan. Ik bespreek dit altijd met de eigenaar na een proefdag, en ook een eventueel vervolg plan wanneer ik denk dat de hond dit nodig heeft.

Een proefdag duurt maximaal een ochtend, maximaal 4 uurtjes.
Een proefdag is alleen ‘s ochtends mogelijk (meestal van 8/8:30 tot 11:30/12)
En een proefdag kan alleen doordeweeks en in de ochtend.   
De breng en ophaaltijden zijn altijd in overleg, Hierbij mag u dus zelf aangeven wat uitkomt, binnen de openingstijden van het pension en voor de proefdagen uiteraard. Voor een proefdag is later dan 12 uur ophalen helaas echt niet mogelijk, dit in verband met de rust voor de andere honden.
Voor een proefdag is dit mogelijk tussen 8:00 en 12:00.
Brengen en halen is altijd op afspraak. De normale openingstijden kan u vinden op de pagina contact en openingstijden.  


Met het ophalen van de hond na de proefdag bespreek ik met de eigenaar hoe het is gegaan.
Als de proefdag goed verlopen is, en de hond goed op zijn/haar gemak was kunnen er gelijk nieuwe reservingen worden gemaakt.
Indien de hond niet op zijn gemak was tijdens de proefdag dan zal ik dit u altijd aangeven en hierover met u in overleg gaan. 
Het kan voorkomen dat ik dan vraag om de hond nog eens voor een proefdag te brengen, meestal is dan de eerste spanning eraf en kan ik beter beoordelen hoe het gaat tussen de andere honden.
In sommige situaties is het ook mogelijk de hond vaker te laten wennen. Bijvoorbeeld als de hond wat moeite heeft met het verlaten van de eigenaar of nieuwe plekken erg spannend vind.
Maar er zijn helaas ook situaties waarin ik de hond helemaal niet kan aannemen. Bijvoorbeeld als een hond spanning laat zien naar andere honden of als een hond echt helemaal niet op zijn gemak was.
Nogmaals, ik wil graag dat alle honden die hier komen zo goed mogelijk op hun gemak zijn, ik zal dus altijd eerlijk met u bespreken hoe het is gegaan.
Ook als het helaas niet goed ging. Ik weet dat dit teleurstellend kan zijn en niet leuk om te horen, toch hoop ik op begrip. Ik ga er vanuit dat ook u als eigenaar het welzijn van uw hond op 1 heeft staan, en dat mag u dus ook van mij verwachten.

Ik probeer altijd een stabiele roedel te creëeren en om dat zo goed mogelijk te doen heb ik wel een aantal voorwaarden waar de honden aan moeten voldoen. 
Ik run het pension alleen, hierdoor kan het voorkomen dat ik bepaalde dingen vraag die een ander pension misschien niet zal vragen, maar wat de verzorging voor uw hond voor mij wel een stuk makkelijker en/of efficiënter maakt.
zo kan ik zoveel mogelijk tijd met de verblijvende honden doorbrengen.

Lees de voorwaarden en huisregels alstublieft goed door voor u een proefdag boekt. U gaat hier namelijk mee akkoord als u een boeking plaatst.
Deze voorwaarden kan u hier vinden. 

Ik kan een proefdag alleen plannen wanneer uw hond aan alle voorwaarden voldoet.