Informatie en werkwijze------------------------

juli/augustus 2024 zit vol.

Op dit moment heb ik helaas een volledige klantenstop tot minimaal oktober 2024. 
proefdagen zijn niet mogelijk.


----------------------Informatie 

Voor de opvang van uw hond heb ik een waar hondenhotel ingericht. Zo zijn er verschillende kamers met glazen deuren, een binnen speelplek, buiten speeltuin en een omheind bos. Hierdoor kunnen de honden de hele dag spelen met de andere honden, weer of geen weer.   


Voor mij is het belangrijk dat de honden lekker samen kunnen spelen in een grote ruimte, hier dus ook geen kennels of betonnen vloeren!
Om deze reden vraag ik wel dat uw hond sociaal is naar soortgenoten, meer hierover vindt u onder de pagina ‘voorwaarden’ op de website. Angstige honden zijn geen probleem, Daar heb ik ervaring mee.  In dat geval kan het wel zijn dat er meer wendagen nodig zijn voor de hond goed op zijn/haar gemak is natuurlijk. Maar indien u als eigenaar hiervoor open staat is hier een heleboel in mogelijk. 

Sharon’s hondenpension is op doordeweekse dagen geopend, de breng- en haaltijden zijn altijd in overleg en op afspraak.

Dagindeling 

Ik werk zo veel mogelijk met een vaste dagroutine. Dit doe ik zodat de honden al snel weten wat ze kunnen verwachten en waar ze aan toe zijn als ze hier in het pension komen. Ik geloof dat honden gebaat zijn bij rust en regelmaat.  

De ochtend 

Om 07.00 gaan de honden die hier hebben geslapen naar buiten. Tussen 07.30 en 08.00 gaan de honden naar binnen om te eten. Daarna blijven ze minstens een tot twee uur binnen, afhankelijk van de hond en de maaggevoeligheid kan het zijn dat uw hond iets langer binnen blijft om goed te rusten na het eten zodat het kan verteren.  Indien op advies van een dierenarts wandelen na eten is aangeraden om de maag en darmen te ondersteunen is dit uiteraard ook mogelijk, hiervoor ontvang ik wel graag een briefje met uitleg van de dierenarts, en zijn/haar gegevens om te kunnen overleggen wanneer nodig.  

In de tussentijd worden de andere honden voor de dagopvang binnen gebracht. Deze honden gaan in principe direct naar buiten, tenzij een hond overenthousiast is en eerst moet kalmeren. In dat geval blijft de hond eerst binnen samen met de hondjes die nog rusten na het eten. 
Als de rusttijd na het eten voorbij is gaan alle honden los. Dit kan binnen, buiten of in het bos zijn en mogen ze helemaal zelf weten. Ik wandel ertussen om met ze knuffelen e.d. Maar vooral om hun houding te lezen en hierop in te spelen zodat elke hond zich zo fijn mogelijk voelt. 

De middag 

In de middag gaan alle honden tussen 12.00 en 16.00 naar binnen. Honden slapen normaal gemiddeld zo’n 14 uur per dag, ook hier is het dus erg belangrijk dat ze genoeg rust krijgen. 
Tussen 12 en 16:00 mogen er dan ook geen honden gebracht of gehaald worden. Wanneer er honden bij komen in de groep of eruit gehaald om op te halen kan het zijn dat de honden onrustig worden en dit wil ik ten alle tijden voorkomen. 

 Bij zware regenval blijven de honden ook binnen en kunnen ze daar lekker vrij spelen. in dat geval heb ik ook spelletjes voor de honden zodat zij genoeg mentale uitdaging hebben en genoeg èèn op èèn aandacht. 
Bij extreme hitte word de routine iets aangepast, in dat geval gaan de honden eerder naar buiten wanneer het nog koeler is, dan zijn ze ‘s middags langer binnen om te rusten in de airconditioning en voor de ventilatoren. En mogen zij ‘s avonds langer en later naar buiten wanneer het iets is afgekoeld.  Ook in het bos is veel schaduw en altijd iets koeler, hier maak ik met hitte dus ook veel gebruik van. Het bos is helemaal omheind, graaf en ontsnap proof en alle honden kunnen hier dus lekker loslopen en rondsnuffelen. 


De meeste volwassen stabiele honden gaan zelf wel ergens rustig liggen als ze moe zijn. 
Mocht uw hond, om welke reden dan ook, meer rust nodig hebben dan kan dit. Ik zorg dan dat de hond extra rust krijgt. 
Mocht dit van tevoren bekend zijn meld dit mij dan alstublieft. Mocht dit tijdens verblijf blijken doordat de hond bijvoorbeeld hartstikke blij en enthousiast is dan zal ik dit uiteraard met u bespreken en kijken naar mogelijkheden en een passende oplossing. 


Het blijft allemaal altijd maatwerk. Zo kijk ik overdag wie er allemaal goed samengaan en op basis daarvan maak ik vast een indeling voor de nacht.  Dit wisselt dagelijks afhankelijk van de persoonlijke behoeftes van elke individuele hond. 


De avond 

Rond 16:00 begin ik met schoonmaken en gaan alle honden naar buiten, dit wisselt afhankelijk van de behoeftes van de honden. Het kan ook zijn dat dit dus in de ochtend of savonds gedaan word. 
Tussen 17.00 en 18.00 worden de honden voor de dagopvang weer opgehaald. 
Wanneer die honden allemaal zijn opgehaald krijgen de honden die blijven slapen avondeten.  Na het eten blijven de honden wederom een tijdje  binnen om te rusten. 

Na de rusttijd krijgen de honden nog even de tijd om hun ding te doen, te ontlasten en nog even te spelen tot een uur of 20.00 / 21.00, soms eerder of later afhankelijk van de temperaturen. 
En daarna gaan ze met een klein groepje de slaapkamers in en gaat het licht uit.  
Dat kleine groepje heb ik overdag dus al samengesteld op basis van de karakters en behoeftes van elke individuele hond. 
Mijn ervaring is dat honden veel meer op hun gemak zijn wanneer zij niet alleen zijn in de nacht. Het blijven roedeldieren. 
Door de hondjes waar zij overdag al mee kennis hebben gemaakt of al langer mee omgaan samen te houden in de nacht zijn zij veel meer op hun gemak door hun natuurlijke gedrag en instinct. Het blijven roedeldieren. Dit zorgt er dan ook voor dat de honden hier lekker relaxed zijn, zich goed op hun gemak en veilig voelen en daardoor goed slapen. Genoeg rust is belangrijk tijdens zo’n actieve vakantie! En meestal resulteert dit er ook in dat de honden hier erg goed eten, zelfs moeilijke eters. 

Algemeen 

Ik benadruk nogmaals dat het maatwerk is en blijft.
 Dus wanneer een hond bijvoorbeeld een speciaal voedingsschema heeft dan pas ik het schema voor die hond aan. Hetzelfde geldt voor jonge of bijvoorbeeld oudere honden. 
Dat is het fijne aan een kleinschalig pension zoals Sharon‘s hondenpension: Ik run het pension alleen, (afgezien van hier en daar wat hulp) 
en ik ken alle honden persoonlijk en ken hun karakters en behoeftes.  
Ik kan dus een heleboel aanpassen aan uw hond. Maar ook hier zijn grenzen in uiteraard, indien uw hond dus een speciale verzorging vereist, neem dan vooral even contact op om te overleggen of dit mogelijk is hier. Ik zal dan mijn best doen om een oplossing te vinden. 

Over het algemeen hebben de honden hier ontzettend veel vrijheid: ze zijn niet hele dagen opgesloten met een paar keer uitloop
 maar in plaats daarvan zitten lekker met elkaar in een roedel zonder teveel andere prikkels.  
Ze kunnen gewoon even lekker stressvrij weer hond zijn. 

 

Goed om te weten: 

De hondenverblijven worden iedere dag gereinigd. 
het pension wordt ’s zomers koel gehouden en in de winter verwarmd.  

Ik verzoek altijd aan de eigen eigenaar om de eigen voeding van uw hond mee te brengen. 
Dit is voor de hond het minst belastend, we veranderen immers al genoeg. Om de maag en darmen te ontzien is het blijven geven van eigen voer en het vasthouden van het voerregime van thuis het best.  
 Mijn verzoek is om het voer al verpakt in zakjes per portie mee te brengen. 
Zo weten u en ik dat er genoeg mee is gegeven en dit maakt het voeren voor mij een stuk efficiënter, minder belastend en sneller. 
Zo kan ik ook weer zo snel mogelijk met de honden zelf bezig zijn. 
Indien het voer nog niet verpakt is per portie wanneer u de hond brengt zal ik dat nog samen met u als eigenaar hier doen. 

Heeft u een speciaal voedingsschema of medicatie voor uw hond dan is dit geen probleem: u kunt dit van huis meebrengen. Hierbij ontvang ik graag wel een duidelijke beschrijving.   


Aan het toedienen van de medicijnen en/of het volgen van een speciaal eetschema zijn geen extra kosten verbonden!
Voor mij is dit vanzelfsprekend en hoort dit gewoon bij de verzorging en/of het voerregime van uw hond. 
Maar ik verzoek nadrukkelijk nogmaals, bespreek dit wel altijd van tevoren zodat ik kan beoordelen of dit mogelijk is hier, of dat ik eventueel extra maatregelen moet treffen van tevoren. 

Omdat ik de gezondheid van uw hond ten alle tijde vooropstel zal ik bij twijfel aan de gezondheid van uw hond tijdens het verblijf altijd mijn eigen dierenarts raadplegen. 
Belangrijk om te weten is dat ik bij spoedgevallen dan ook eerst de dierenarts bel en daarna u als baasje.  
Als ik eerst kan overleggen zal ik dit altijd doen, maar wanneer het echt spoed is vertrouw ik erop dat u mij en mijn kennis hierin vertrouwd. 
Bij twijfel of zaken die geen spoed zijn zal ik altijd contact opnemen met de opgegeven eigenaar en contact gegevens. Deze controleer ik ook altijd nog tijdens het brengen van de hond voor een langdurig verblijf. 

Wat brengt u mee wanneer uw hond hier verblijft? 
Wanneer u uw hond komt brengen denk dan aan de volgende zaken: 


  • Geldig inentingsboekje of paspoort (geldige titerbepaling wordt ook geaccepteerd), zie voor meer informatie ook ’voorwaarden’.
    Indien het paspoort niet meegebracht is kan en mag ik de hond niet aannemen. Een foto of kopie is niet geldig.  
    helaas mag ik ook niet de hond hier houden wanneer u het paspoort op wil halen. Zonder paspoort mag de hond hier helaas echt niet zijn. 
  • Eigen voer verpakt in zakjes per portie. 
  • Eventuele medicatie voorzien van duidelijke beschrijving. 
  • Eventueel een eigen mand of kleed.  Dit zodat ze iets mee hebben met een vertrouwde geur. 

houd er aub rekening mee dat de honden in kleine groepjes slapen en het voor kan komen dat er iets vies word of kapot gaat.  Iets mee geven is dus altijd op eigen risico. 


Neem aub geen kauwbotten of knuffels mee. Dit kan ervoor zorgen dat de hond dit wil verdedigen en ruzie of spanning veroorzaken.  
Hypoallergene snacks krijgen alle honden van mij, dus ook snacks hoeven niet mee, maar dit mag eventueel wel natuurlijk. 
Daarnaast vraag ik geen voerbakken of drinkbakken te geven. Ook deze heb ik in alle soorten en maten. Zo houd ik het voor mijzelf overzichtelijker.  Ook slowfeeders zijn aanwezig, indien u hier thuis gebruik van maakt laat mij dir dan alstublieft van tevoren even weten.