Informatie en werkwijze

Informatie 

Voor de opvang van uw hond heb ik een waar hondenhotel ingericht. Zo zijn er verschillende kamers met glazen deuren, een binnen speelplek, buiten speeltuin en een omheind bos. Hierdoor kunnen de honden de hele dag spelen met de andere honden, weer of geen weer.   


Voor mij is het belangrijk dat de honden lekker samen kunnen spelen in een grote ruimte, hier dus ook geen kennels of betonnen vloeren! Om deze reden vraag ik wel dat uw hond sociaal is naar soortgenoten, meer hierover vindt u onder de pagina ‘voorwaarden’ op de website. Angstige honden zijn geen probleem! Daar heb ik ervaring mee.  

Sharon’s hondenpension is 7 dagen per week geopend, de breng- en haaltijden zijn in overleg. 

Dagindeling 

Ik werk zo veel mogelijk met een vaste dagroutine. Dit doe ik zodat de honden al snel weten wat ze kunnen verwachten en waar ze aan toe zijn als ze hier in het pension komen. Ik geloof dat honden gebaat zijn bij rust en regelmaat.  

De ochtend 

Om 07.00 gaan de honden die hier hebben geslapen naar buiten. Tussen 07.30 en 08.00 gaan de honden naar binnen om te eten. Daarna blijven ze minstens een uur binnen, afhankelijk van de hond en de maaggevoeligheid kan het zijn dat uw hond iets langer binnenblijft.  

In de tussentijd worden de andere honden voor de dagopvang binnen gebracht. Deze honden gaan direct naar buiten. Als de rusttijd na het eten voorbij is gaan alle honden los. Dit kan binnen, buiten of in het bos zijn en mogen ze helemaal zelf weten. Ik wandel ertussen om met ze knuffelen e.d.

De middag 

Als het heel erg warm is gaan alle honden tussen 12.00 en 16.00 naar binnen en ‘s avonds langer naar buiten.  In dat geval mogen er die tijd ook geen honden gebracht of gehaald worden. Bij zware regenval blijven de honden ook binnen en kunnen ze daar lekker vrij spelen. 


De meeste volwassen honden gaan wel ergens rustig liggen als ze moe zijn. Mocht uw hond, om welke reden dan ook, meer rust nodig hebben dan kan dit. Ik zorg dan dat de hond extra rust krijgt. 


Het blijft allemaal maatwerk. Zo kijk ik overdag wie er allemaal goed samengaan en op basis daarvan maak ik vast een indeling voor de nacht.  


De avond 

Rond 16:00 begin ik met schoonmaken en gaan alle honden naar buiten. Tussen 17.00 en 18.00 worden de meeste honden voor de dagopvang weer opgehaald. Wanneer die honden allemaal zijn opgehaald krijgen de honden die blijven slapen avondeten.  Na het eten blijven de honden wederom minimaal een uur binnen.

Na de rusttijd krijgen de honden nog even de tijd om hun ding te doen tot een uur op 20.30 / 21.00 en daarna gaan ze met een klein groepje de slaapkamers in en gaat het licht uit.   

Algemeen 

Ik benadruk nogmaals dat het maatwerk is. Dus wanneer een hond bijvoorbeeld een speciaal voedingsschema heeft dan pas ik het schema voor die hond aan. Hetzelfde geldt voor geblesseerde, jonge of bijvoorbeeld oudere honden. Dat is het fijne aan een kleinschalig pension zoals Sharon‘s hondenpension: ik ken alle honden persoonlijk en ben er bij.  

Over het algemeen hebben de honden hier ontzettend veel vrijheid: ze zijn niet opgesloten maar zitten lekker met elkaar zonder andere prikkels.  

 

Goed om te weten 

De hondenverblijven worden iedere dag gereinigd en het pension wordt ’s zomers koel gehouden en in de winter verwarmd.  

Ik raad aan de eigen voeding van uw hond mee te brengen. Dit is voor de hond het minst belastend. Graag voorzien van een duidelijke beschrijving van de hoeveelheid. De honden kunnen hier ook mee eten en krijgen hier kwaliteitsvoeding van Acana of Darf. Houd er wel rekening mee dat verandering van voer kan resulteren in dunne ontlasting.   

Heeft u een speciaal voedingsschema of medicatie voor uw hond dan is dit geen probleem: u kunt dit van huis meebrengen. Hierbij ontvang ik wederom graag wel een duidelijke beschrijving.   

Aan het toedienen van de medicijnen en/of het volgen van een speciaal eetschema zijn geen extra kosten verbonden. Voor mij is dit vanzelfsprekend en hoort dit er gewoon bij.   

Omdat ik de gezondheid van uw hond ten alle tijde vooropstel zal ik bij twijfel aan de gezondheid van uw hond tijdens het verblijf altijd mijn vaste dierenarts raadplegen. Belangrijk om te weten is dat ik bij spoedgevallen dan ook eerst de dierenarts bel en daarna u als baasje.  
 

Wat brengt u mee wanneer uw hond hier verblijft? 

  • Wanneer u uw hond komt brengen denk dan aan de volgende zaken: 
  • Geldig inentingsboekje of paspoort (geldige titerbepaling wordt ook geaccepteerd), zie voor meer informatie ook ’voorwaarden’. Indien het paspoort niet mee is kan ik de hond niet aannemen; 
  • Eventueel eigen voer of medicatie voorzien van beschrijving; 
  • Eventueel een eigen mand of kleed; 
  • Telefoonnummer van een contactpersoon.