Voorwaarden en huisregels 

------------------------

juli/augustus 2024 zit vol.

Op dit moment heb ik helaas een volledige klantenstop tot minimaal oktober 2024.
proefdagen zijn niet mogelijk.


-----------------------


Ik zorg ervoor dat uw hond tijdens uw afwezigheid een zo prettig mogelijk verblijf heeft in mijn pension. Ik kies hierbij voor kwaliteit. Echter, die kwaliteit wordt voor een deel door u bepaald. Daarom stel ik voor een verblijf in mijn pension wel enige voorwaarden. 

Voor het brengen van uw hond bij Sharon’s hondenpension is het belangrijk dat u de voorwaarden en huisregels leest en hiermee akkoord gaat.  

Indien er niet aan de voorwaarden en huisregels word voldaan behoud ik mij het recht voor het verblijf te annuleren, de hond niet meer aan te nemen en de toegang tot het terrein te ontzeggen. 

Ik vraag u daarom de voorwaarden goed door te lezen. Indien hier vragen over zijn hoor ik het graag.


-U bespreekt vooraf met mij alle bijzonderheden betreffende de gezondheid en het gedrag van uw hond. Dit maakt het voor mij mogelijk om hier zo goed mogelijk op in te spelen. 


-U blijft aansprakelijk voor uw hond, ook al verblijft uw hond in een pension. Dit is ook zo vastgelegd in de wet, artikel 6:179 BW. Indien uw hond tijdens een verblijf in Sharon’s hondenpension schade veroorzaakt (aan wie of wat dan ook), dan komen deze kosten voor uw rekening. Meestal kan u deze kosten verhalen op uw WA-verzekering.  Controleer voor verblijf of uw wa verzekering klopt en of uw huisdieren meeverzekerd zijn. 


-Het verblijf van uw hond(en) in mijn hondenpension is op eigen risico. Eventuele gemaakte dierenartskosten e.e.a. tijdens het verblijf worden aan u als eigenaar doorberekend. 

-Indien ik een dierenarts moet raadplegen voor uw hond tijdens het verblijf zal ik altijd mijn eigen dienstdoende dierenarts contacteren. 


-U zorgt ervoor dat uw hond bij aanvang van het verblijf vrij is van vlooien, wormen of teken. Daarom is een vereist dat uw hond voor het verblijf hier volgens schema behandeld is.  


-Uw huisdier dient met een verzorgde vacht bij mij te worden gebracht.  Indien de hond geen verzorgde vacht heeft (hetzij klitten, vilt, stank, vlooien) raadpleeg ik een trimster en worden de kosten altijd doorberekend aan u als eigenaar. 


-- Uw huisdier dient, indien dit nog niet gebeurt was, minimaal 3 weken voor de pensionperiode te zijn ingeënt voor dhp. (of een geldige titerbepaling te hebben)

-paspoort of entingsboekje ten alle tijden meebrengen met de hond!
Zonder paspoort kan en mag ik de hond niet aannemen. 
Een foto of kopie is helaas niet geldig. 


-Honden met ongeldige entingen, een slechte conditie, besmettelijke ziektes of aandoeningen worden niet in het pension geaccepteerd.  
Dit geld ook voor honden met diarree, koorts, overgeven etc. 
Indien uw hond ziek is geworden voor een verblijf bespreek dit dan altijd van tevoren met mij, dan kunnen we kijken wat er wel en niet mogelijk is. 


-Ik vraag een aanbetaling van 50% van het totaalbedrag voor gereserveerde overnachtingen.
De aanbetaling, de helft van het totaalbedrag, dient u direct, onverwijld na het maken van de boeking over te maken. 
Indien de aanbetaling niet op tijd is gedaan word de reservering geannuleerd. 

-Bij (gedeeltelijke) annulering van de gereserveerde periode geld geen teruggave van de aanbetaling. (Zie onderaan de pagina voor annulerings voorwaarden) 

- Betalen geschied bij het ophalen van de hond en kan contant of met pin.  
Mocht u het liever over willen maken, dat kan ook, doe dat tenminste 1 werkdag voordat u uw hond op komt halen.

-bij het afsluiten van een abonnement dient elke 20e van de maand ervoor betaald te worden door middel van een betaalverzoek.  
Ook hier geld geen teruggave bij eventuele annuleringen. 
Een geannuleerde dag kunt u alleen in de maand zelf of de maand erop inhalen, daarna vervalt deze. 


-Intacte reuen neem ik in het pension niet aan.
Ongeacht de leeftijd.

- Chemisch gecastreerde reuen zijn wel welkom, onder de voorwaarden dat in het paspoort door de dierenarts is genoteerd wanneer de chemische castratie is gezet, welke soort, hoeveelheid, tot wanneer deze “geldig” is en een stempel/handtekening.
-Daarnaast dient er 6 weken tussen te zitten tussen het toedienen van de chemische castratie en een verblijf in het pension, dit in verband met de inwerktijd.

-loopse teven neem ik in het pension niet aan. Indien uw teef tijdens het verblijf in mijn pension loops word dient u er rekening mee te houden dat er een toeslag geldt van 20% over het totaalbedrag. Indien mogelijk zal ik haar dan plaatsen met andere teven, maar dit kan ik niet garanderen.  Ik zal er altijd alles doen om te zorgen dat dit voor alle honden zo stress vrij mogelijk blijft.  Indien u vermoed dat uw hond loops KAN worden tijdens verblijf met dit dan alstublieft duidelijk van tevoren zodat er overleg mogelijk is met de opties.

- Omdat ik in mijn pension zo veel mogelijk een stabiele roedel probeer te creëeren moet ik rekening houden met bepaalde raseigenschappen. Hierdoor neem ik een aantal rassen uit voorzorg helaas niet meer aan. Deze rassen zijn als volgt: 

agentijnse dog, boerboel, bordeaux dog, Bouvier des Flandres, Bouvier des Ardennes, bull mastiff, mastiff, bull terriër, bull dog,  dobermann, cane corso, pitbull terriër, bully, mastino nepoletano, Perro de Presa Canario,  rottweilers, kangal, staffordshire terriër of een gelijkwaardige of kruising van deze rassen. 


- Elke nieuwe hond moet een verplichte proefdag voordat hij of zij hier mag verblijven. Dit geld zowel voor dagopvang als voor overnachtingen.  Na een geslaagde proefdag kunnen er pas verdere boekingen worden gedaan. 

Meer informatie hierover vind u hier:
 “werkwijze bij nieuwe honden”

- Uit voorzorg dienen honden wiens laatste verblijf meer dan 6 maanden geleden is een nieuwe proefdag/wendag te doen voor er weer gereserveerd kan worden. 

-Houd honden hier op het terrein ten alle tijden aangelijnd. Dit in verband met alle andere dieren die hier wonen en loslopen. 

-Indien uw hond zijn behoefte doet op het terrein wil ik u vragen dit netjes op te ruimen. 
Een zakje kunt u bij de balie ophalen indien dat nodig is. 

-Bij aankomst kunt u de auto parkeren op de daarvoor aangewezen plaats. 
Het is niet toegestaan met uw voertuig het terrein op te rijden. Ook dit is in verband met loslopend vee.  

-In de balie ruimte is 1 klant tegelijk toegestaan. Ziet u dat er nog iemand binnen is? Wacht dan aub even buiten. Dit om onnodige stress bij de honden te voorkomen. 

-Verder wil ik iedereen verzoeken om geen kinderen mee te nemen. Helaas kunnen veel honden dit niet waarderen en hun welzijn staat hier altijd bovenaan. 

-Kom alleen op de afgesproken tijd. Zo voorkomen we dat er teveel mensen tegelijk zijn om honden te brengen of op te halen.  

Verder hanteer ik de algemene voorwaarden zoals deze zijn vastgelegd door Dibevo. 


https://dibevo.nl/files/uploads/docs/Dibevo-algemene-voorwaarden-dierenpensions.pdf

Wat mee te nemen en aan te denken; 


  • - Breng voor uw huisdier een eigen kleedje  of kussen mee. Leg desnoods voor de tijd even een handdoek in zijn/haar mand. Zodat hij toch iets bij zich heeft met zijn eigen geur.


  • - Indien de hond hier moet eten, ten alle tijden eigen voer meenemen, graag al verpakt in zakjes per portie. 


  • - Eventueel medicatie, doe hierbij een beschrijving waar duidelijk de hoeveelheid en tijden op staan. 


Annuleringsvoorwaarden:

Te laat of no show? 


Alle tijd is waardevol, zo ook die van mij.


Ik heb een roedel pension en elke dag is de planning maatwerk. 

Welke honden kunnen samen? 

Welke honden moeten nog kennismaken met elkaar of wennen? En zo nog veel meer. 

Om die reden ben ik genoodzaakt elke dag een duidelijke planning te maken en te hanteren en kan er ècht alleen gebracht en gehaald worden op de afgesproken tijden! 


Lees de onderstaande informatie alsjeblieft goed door om misverstanden en frustraties te voorkomen. 


Dagopvang: 


Wenst u uw afspraak te verplaatsen of annuleren om wat voor reden dan ook? 

Dit kan tot op de dag van de reservering tot 8:00 via een appje naar 06 15 19 72 04. 

Of in een mail naar [email protected] 

Laat u niks of te laat weten dan ben ik genoodzaakt de kosten van de reservering in rekening te brengen. 


Als er op tijd wordt geannuleerd kan de geannuleerde dag in een dagopvang abonnement worden geruild met een andere dag naar keuze in dezelfde maand of kan het worden verrekend met de dagopvang factuur van de maand erop. 

Dit geld alleen voor dagopvang. 


Dagopvang & overnachtingen: 


Redt u de afgesproken tijd voor het brengen of halen van de hond niet om wat voor reden dan ook? 


Laat dit dan zo snel mogelijk weten via een appje naar 0615197204. 

Of in een mail naar [email protected] 


Zo voorkomt u dat u voor een dichte deur staat en voor niets op en neer moet. 

Bent u later als 15 minuten na onze afgesproken tijd? 

Dan ben ik helaas genoodzaakt een nieuwe afspraak met u te maken voor het brengen of ophalen van uw hond. 

Ik kan dan helaas ook niet garanderen dat dit diezelfde dag nog mogelijk is. 

Dit is volledig afhankelijk van de planning die dag. 

Indien er niets is doorgegeven en u bent er niet, uiterlijk 15 minuten na onze afgesproken tijd, dan ben ik genoodzaakt het te behandelen als een no show. Hier zitten extra kosten aan verbonden. 

Zie hiervoor de tarieven op de website. 


Houd rekening met het verkeer en vertrek op tijd. 

Indien u te vroeg bent kunt u hier in deze prachtige omgeving nog rustig wandelen met uw hond. 


Houd er alsjeblieft rekening mee dat u niet de enige klant bent en er een planning is om alles zo soepel en stressloos mogelijk te laten verlopen voor alle honden. 

Dit is ook een van de redenen dat er alleen op afspraak gebracht en gehaald kan worden. 


De openingstijden zijn alleen een indicatie waarin afspraken gemaakt kunnen worden voor brengen en ophalen. 

De tijd die wij samen hebben afgesproken is altijd geldend. 

Buiten de openingstijden is het pension gesloten en is brengen of ophalen niet mogelijk.  

In het weekend is het pension gesloten en is het ook niet mogelijk om te brengen of op te halen. 


Mocht u verder nog vragen hebben hoor ik dat uiteraard graag.Ik run het pension alleen en probeer zo efficiënt mogelijk te werken zodat ik zoveel mogelijk tijd met de honden door kan brengen. 
Hierdoor kan het voorkomen dat ik bepaalde dingen vraag die een ander pension misschien niet zal vragen. 
Mijn werkwijze is uniek en om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden vraag ik iedereen zich aan de voorwaarden en huisregels te houden.